مزوتراپی مو چیست عوارض ، مراقبتها ، مزایا ، کاربرد و هزینه
یکی از مشکلات رایج بین افراد، ضعیف شدن ریشه مو و ریزش مو است. ریزش مو حتی در سنین پایین نیز اتفاق می افتد و زیبایی ظاهری فرد را به طور کلی تحت تأثیر قرار می دهد. ریزش موی شدید باعث کم شدن حجم مو، طاسی و کچلی می شود که اتفاق بسیار ناخوشایندی است و اعتماد به نفس فرد را کاهش می دهد. برای جلوگیری از بروز چنین مشکلاتی علاوه بر درمان های پزشکی مؤثر بر رفع بیماری های زمینه ای و عوامل ریزش مو، شیوه های نوینی ابداع شده اند که با کمک آنها میتوان، روند تقویت مو ها را تسریع کرد. مزوتراپی یکی از این روش ها است که تأثیر مثبتی بر رفع مشکلات مرتبط با مو دارد. مزوتراپی مو راهی درمانی است که با تزریق در بخش میانی پوست سر انجام می شود. در مزوتراپی مو همه ویتامین ها، مواد معدنی، پروتئین و غیره با سوزن های بسیار نازک به سر تزریق میشوند. در داروهای مزوتراپی مو که باعث افزایش گردش خون نیز میشوند، ویتامین های تغذیه کننده ریشه مو و آنتی اکسیدان ها، مستقیماً با سوزن های 2 یا 4 میلی متری به ریشه مو تزریق خواهند شد. از آنجایی که مواد مزوتراپی در دوزهای کوچک به ریشه مو تزریق می شوند، هیچ خطری بیمار را تهدید نمی کند و نتیجه به سرعت قابل مشاهده است. هدف اصلی از مزوتراپی مو، رساندن مواد مغذی به سلول های پوستی و فولیکول های مو است تا آنها مجدداً احیا شوند، تقویت شوند و موهای آسیب دیده رشد خود را آغاز کنند.
- مزوتراپی مو چیست؟
- در مزوتراپی مو از چه موادی استفاده میشود؟
- کاربرد مزوتراپی مو
- فواید مزوتراپی مو
- مراحل انجام مزوتراپی مو
- مراقبت های قبل از مزوتراپی مو
- مراقبت های بعد از مزوتراپی مو
- تعداد جلسات درمانی ریزش مو با مزوتراپی
- چه کسانی میتوانند مزوتراپی مو انجام بدهند؟
- چه کسانی نباید مزوتراپی مو انجام بدهند؟
- دوره نقاهت مزوتراپی مو
- عوارض مزوتراپی مو
- هزینه مزوتراپی مو
مزوتراپی مو چیست؟
مزوتراپی یک روش غیر جراحی ترمیم مو است که شامل تزریق یک کوکتل سفارشی از ویتامین ها، مواد معدنی و سایر مواد مغذی به طور مستقیم به پوست سر است. این درمان برای تحریک رشد مو و بهبود سلامت کلی پوست سر طراحی شده است. هدف مزوتراپی رساندن مواد مغذی ضروری به طور مستقیم به فولیکول های مو است، جایی که میتوانند مو را تغذیه کرده و رشد سالم را تشویق کنند. کوکتل مورد استفاده در مزوتراپی را می توان با نیازهای فردی هر بیمار تنظیم کرد و ممکن است شامل موادی مانند بیوتین، ویتامین B12، اسید فولیک و اسیدهای آمینه باشد.
در مزوتراپی مو از چه موادی استفاده می شود؟
یک کوکتل (محلول تزریقی) موثر حداقل شامل 2 تا 3 ماده اصلی است. به طور کلی از مواد زیر در محلولهای تزریقی مزوتراپی مو استفاده می شود:
- انواع ویتامین ها (ویتامینهای A، C، B5، H)
- مواد معدنی (زینک، سلنیوم، منیزیم، فسفر و …)
- داروهای گشاد کننده عروق (مانند ماینوکسیدیل ، بوفلومدیل ، پنتوکسی فیلین)
- اسیدهای آمینه
- داروهای هورمونی (سیپروترون استات و یا فیناستراید)
- عصاره های گیاهان طبیعی (مانند جینسینگ، رزماری)
همچنین بخوانید : تاثیر مزوتراپی در جوانسازی و رفع مشکلات پوستی
کاربرد مزوتراپی مو
- بهبود خونرسانی: در فرمول بسیاری از محلول های مزوتراپی، داروهای اتساع دهندهی عروق وجود دارد که موجب افزایش گردش خون بافتی میشود.
- جلوگیری از فرآیند تحلیل رفتن فولیکول ها: باعث افزایش قدرت و بهبود حالت موها میشود.
- تنظیم ترشح چربی پوست: داروهای به کار رفته در مزوتراپی ترشح غدد سباسه را کنترل می کنند.
- بهبود اثرات سایر روش های درمانی: از مزوتراپی می توان به عنوان روش درمانی مکمل برای درمانهای ریزش مو، تزریقات استروئیدها، مراقبت های عمومی مو و … استفاده کرد.
- غذارسانی به بافت پوست و فولیکول ها: در ترکیب داروی تزریقی مزوتراپی از انواع ویتامین ها ، آمینواسیدها و مواد معدنی استفاده می شود.
- مفید برای بهبود نتایج کاشت مو
فواید مزوتراپی مو
- درمان قطعی ریزش موی سر با مزوتراپی امکان پذیر است.
- مزوتراپی موی سر یک شیوهی آسان و کم تهاجم است.
- قیمت داروی مزوتراپی مو زیاد نیست و این روش در مقایسه با روشهای دیگر درمان ریزش مو ارزانتر است.
- در این روش نیازی به بیهوشی وجود ندارد، بهبودی سریع اتفاق میافتد و تقریباً بدون درد است.
- با استفاده از این شیوه فولیکولهای مو تقویت میشوند و به مرحلهِی آناژن میرسند.
- علاوه بر اینکه مزوتراپی مو درمانی مؤثر برای کم پشتی و ریزش مو است، با افزایش رشد مو موجب زیاد شدن حجم آن هم میشود.
- مزوتراپی مو نسبت به شیوههای دیگر درمانی ریسک تداخل دارویی و آلرژی کمتری دارد.
مراحل انجام مزوتراپی مو
نحوه تزریق مزوتراپی مو ساده و سرپایی است. ابتدا پزشک با استفاده از بیحس کننده موضعی، پوست سر بیمار را بیحس کرده تا کمترین ناراحتی را در حین تزریق احساس نماید. تزریق مزوتراپی میتواند با استفاده از سرنگهای معمولی یا توسط مزوگان انجام شود. در روش اول، پزشک با استفاده از سوزنهای بسیار ظریف، مواد مغذی را به پوست سر تزریق مینماید. اما در روش دوم، تزریق های پیاپی به صورت مکانیکی و توسط یک دستگاه انجام میشود. در روش دوم سوزنی ظریف و کوتاه به اندازه 1 تا 4 میلی متر در پوست سر فرو میرود و مواد تقویت کننده را به فولیکول های مو میرساند.
مراقبت های قبل از مزوتراپی مو
- برای مزوتراپی مو برخلاف دیگر بخشهای بدن، نیازی به ضد عفونی کردن پوست سر نیست. اگر بر روی پوست زخم یا عفونتی وجود داشته باشد، از الکل 70 درصد یا بتادین برای ضد عفونی کردن ناحیه استفاده میشود.
- شب قبل یا صبح روز مراجعه به کلینیک موهای خود را بشویید.
- چند روز قبل از مزوتراپی داروهایی مانند آسپرین و داروهای ضد التهابی مانند ایبوپروفن مصرف نکنید. همچنین اگر از داروهای ضد انعقادی یا رقیق کننده ی خون استفاده می کنید، حتماً در مورد مصرف آنها پیش از جلسه ی درمانی با پزشک مشورت کنید.
- از مواد تقویت کننده، داروهای مراقب مو، مواد حالت دهنده و موارد این چینی تا حداقل 24 ساعت قبل از درمان استفاده نکنید. (این توصیه را تا 24 ساعت بعد از جلسهی درمانی نیز رعایت کنید).
مراقبت های بعد از مزوتراپی مو
- تا زمان توصیه شده نباید در معرض تابش مستقیم خورشید قرار گیرید.
- حداقل تا یک روز از حمام رفتن خودداری نمایید.
- تا مدتی که متخصص اجازه نداده است، از کلاه و یا روسری که منجر به فشار روی مو می شود استفاده نکنید.
- اگر علاقه دارید از موادی همانند رنگ یا مواد حالتدهنده برای مو استفاده کنید، باید صبر کنید تا دوران نقاهت تمام شده و متخصص به شما اجازه دهد.
- همچنین استفاده از سشوار و اتوی مو تا اطلاع ثانوی ممنوع است؛ چون افزایش حرارت، آسیب زیادی به موها خواهد زد.
- متخصص، داروهایی را برای شما تجویز می کند. توصیه میکنیم این داروها را به طور کامل مصرف نمایید.
تعداد جلسات درمانی ریزش مو با مزوتراپی
تعداد جلسات مورد نیاز برای دستیابی به نتایج مطلوب میتواند بسته به شرایط فرد متفاوت باشد. به طورکلی، اکثر بیماران به 10 تا 15 جلسه با فاصله 2 تا 4 هفتهای برای دستیابی به نتیجه دلخواه نیاز دارند. با این حال، برخی از بیماران بسته به شدت ریزش مو و پاسخ به درمان ممکن است به جلسات بیشتر یا کمتری نیاز داشته باشند.
چه کسانی میتوانند مزوتراپی مو انجام بدهند؟
مزوتراپی یک روش درمانی و تقویتی مناسب است که در برخی مشکلات مو نتایج بسیار خوبی را از خود نشان می دهد. از جمله بهترین مواردی که می توانید برای درمان آن کاندیدای مناسب مزوتراپی مو باشید عبارتند از :
ریزش موی سکهای: یکی از معروفترین نوع ریزش موهایی است که به دلایل مختلف و تحت شرایط گوناگون با آن رو برو می شویم، این نوع ریزش مو که به نام آلوپسی آره آتا نیز شناخته می شود، با روش مزوتراپی قابل درمان می باشد.
مشکل رشد کم مو: عدم رشد مناسب و قابل انتظار موها یکی از دیگر مشکلات در زمینه پوست و مو می باشد که به دلایلی از جمله عدم رسیدن مواد مورد نیاز به ریشه مو اتفاق می افتد. با مزوتراپی این مواد به صورت مستقیم در اختیار ریشه مو قرار می گیرند و امکان رشد سریعتر آن را فراهم می کنند.
ریزش موی ناشی از استرس : یک ریزش موی هورمونی و دوره ای است و در شرایط خاصی در موی سر اتفاق می افتد. برای درمان این مشکل، مزوتراپی یک روش کاربردی و نتیجه بخش میباشد.
تلوژن افلوویوم : این حالت نیز مانند ریزش موی ارثی عمل می کند و در دوره ای از زندگی فرد شکل می گیرد مانند ریزش موی دوران حاملگی و شیردهی. البته باید بدانید که تا بعد از اتمام حاملگی و دوران شیردهی امکان استفاده از مزوتراپی وجود ندارد.
آسیب های موجود در ساقه مو : اگر دچار مشکلاتی مانند خشکی مو، وز شدن مو، مو خوره و .. هستید، نشان می دهد که نیازهای موی شما به صورت طبیعی تأمین نمی شود و باید توجه ویژه ای به این کمبودها بکنید. با کمک این روش درمانی نیز می توانید این مورد را هم رفع نمایید.
چه کسانی نباید مزوتراپی مو انجام بدهند؟
- افرادی که تحت درمان دارویی خاص هستند مانند، شیمی درمانی برای مبتلایان به سرطان. این افراد باید برای مزوتراپی تا پایان درمان سرطان دست نگه دارند.
- افراد مبتلا به بیماری هایی چون دیابت، هپاتیت، ایدز، هموفیلی ها و …
- افراد دارای ریزش موی ریشه ای و زمینه ای، از جمله سفلیس.
- افرادی با الگوی طاسی کامل و بالای 40 سال
- عدم نتیجه مطلوب در خانم های بالای 60 سال
- در طول بارداری و شیردهی
- افراد مبتلا به مشکلات ژنتیکی در زمینه پوست و مو
- افراد مبتلا به عفونت های مختلف
- افراد حساس به داروها و مواد مزوتراپی
- افرادی با سابقه سکته قلبی یا لخته شدن خون
در کنار موارد بالا، اگر در سنین پایین تر نیز به دلیل الگوی ریزش موی ارثی به سطح طاسی شدید نزدیک شده اید و موهای زیادی را از دست داده اید، نمی توان انتظار نتیجه بسیار خوبی از مزوتراپی داشت.
دوره نقاهت مزوتراپی مو
مزوتراپی مو یک درمان غیر تهاجمی است، بنابراین نیازی به سپری کردن دوره نقاهت ندارد.
عوارض مزوتراپی مو
- تورم، کبودی و التهاب به دلیل فرو رفتن سوزن در پوست سر که بعد از سه یا چهار ساعت از بین می رود.
- درد در هنگام تزریق مواد به پوست سر
- احساس سرگیجه و سردرد که معمولاً روز بعد کامل از بین می رود.
- ایجاد عفونت باکتریایی و نکروز بافتی که بسیار نادر است.
- ممکن است فرد به مواد تزریقی واکنش آلرژیک نشان بدهد که برای پیشگیری از این عارضه ، قبل از تزریق پزشک ، معاینات لازم را انجام می دهد تا مطمئن شود حساسیت وجود ندارد.
هزینه مزوتراپی مو
هزینهی انجام مزوتراپی مو یک مقدار مشخص و تعیین شده نیست، بلکه به عوامل مختلفی بستگی دارد. حجم مو، تعداد جلسات درمانی ، تخصص و تجربه ی پزشک و تجهیزات مورد استفاده در مطب و کلینیک بر میزان هزینه مزوتراپی تأثیرگذار است.
در کلینیک پوست و موی بنیتا علاوه بر کاشت مو و کاشت ابرو سایر خدمات جوانسازی پوست ائم از تزریق بوتاکس ، تزریق ژل ، لیفت صورت با نخ و خدمات دیگر پوست با بهترین نتایج قابل انجام می باشد.
آدرس : اصفهان ، خیابان وحید ، چهارراه خاقانی ، ساختمان وحید ، طبقه 5 ، واحد 20
تلفن : 09130800822درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
- چند روش موثر برای تقویت مو تاریخ انتشار : 1402-12-15تاریخ بروز رسانی : 1402-12-22
- پی آر پی مو روشی موثر در رفع ریزش و رشد مجدد مو تاریخ انتشار : 1402-11-18تاریخ بروز رسانی : 1402-12-22
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .