چند روش موثر برای تقویت مو
موهای سالم و پرپشت یکی از عوامل تأثیرگذار در ظاهر فرد می باشد. گاهی در اثر عوامل مختلف ژنتیکی، فیزیکی، شیمیایی و هورمونی ریشه مو ضعیف شده و تارهای مو خاصیت انعطاف پذیری و ضخامت اولیه خود را از دست می دهند. این روند در طول زمان باعث افزایش ریزش موها و شکستگی آنها می شود. توجه به موقع به نشانه های ضعیف شدن مو می تواند از بروز عواقب جبران ناپذیر مانند طاسی جلوگیری نماید، بدین منظور گام اول، تشخیص علت زمینه ای و مرحله بعد شروع روند درمان است ، سپس درمان های لازم و راه های تقویت موی سر را در نظر بگیرید تا موها را به سلامت اولیه خود باز گردانید. هرگونه درمانی که برای تقویت ریشه مو تجویز می شود با هدف تغذیه پوست ، جبران کمبودهای تغذیه ای و تأمین فاکتورهای رشد لازم برای فولیکول ها است. روشهای مختلف درمانی برای تقویت مو و افزایش رشد آن وجود دارد که در ادامه معرفی می شود.
علت های ریزش مو
- عوامل وراثتی و ژنتیک
- عدم تعادل هورمونی
- کمبود ویتامین های گروه B
- کاهش وزن سریع و بدون برنامه
- بیماری هایی نظیر دیابت، غدد، کم خونی و فقر آهن شدید
- تغذیه نادرست، کمبود ویتامین و کمبود پروتئین در بدن
- سفت بستن موها، استفاده بیش از حد از مواد آرایشی مخصوص مو و حالت دهنده ها
- استرس و اضطراب شدید
- مصرف بیش از حد ویتامین A
همچنین بخوانید : مزوتراپی مو چیست عوارض ، مراقبتها ، مزایا ، کاربرد و هزینه
نشانه های ضعیف بودن مو
یکی از اصلی ترین نشانه های ضعیف شدن مو ریزش آن می باشد. تار موهای ضعیف همچنین به راحتی می شکنند و از ریشه جدا می شوند. مهم ترین نشانه های ضعیف شدن مو عبارت اند از:
- موخوره: احتمالاً تا به حال با موخوره ها در لا به لای موهای خود مواجه شده اید. کوتاه کردن منظم موها تنها راه خلاص شدن از موخوره و تقویت مو است.
- شکنندگی موها: اگر موهای شما اخیراً بسیار شکننده و بد حالت شده، احتمالاً وقت آن رسیده که نسبت به ضعیف شدن موهای خود هوشیار باشد و برای تقویت آنها چاره ای بیاندیشید.
- خشکی بیش از حد مو: موهای خیلی خشک احتمالاً از مواد مغذی تهی هستند. خشکی زیاد موها را می توان یکی از اصلی ترین نشانه های ضعیف شدن مو در نظر گرفت.
- گره خوردن موها: عادی است که بعد از چند روز شانه نزدن موهای شما گره داشته باشد؛ اما گره همیشگی در میان موها از نشانه های ضعیف شدن ریشه مو است که نیاز به تقویت دارد.
روش های غیر جراحی تقویت مو
-
ویتامین درمانی
پکیج درمانی است که شامل انواع ویتامین های مناسب برای رشد و تقویت مو است و از ریزش مو جلوگیری می کند و باید حتماً طبق نظر پزشک و مصرف شود.
-
پی آر پی
پلاسمای غنیشده با پلاکت (PRP) یک روش غیر جراحی و غیرتهاجمی برای درمان ریزش مو و تقویت و رشد مجدد مو است. در این عمل خون از بدن خود فرد گرفته شده و در یک دستگاه سانتریفیوژ قرار داده میشود تا خون از پلاسمای حاوی پلاکت جدا شود. پلاسما سپس در پوست سر قسمت آسیب دیده تزریق شده و ماساژ داده میشود.
-
مزوتراپی
در این فرایند زیبایی غیر جراحی، تزریق های بسیار ریزی در پوست سر انجام میشود و از این طریق ویتامین ها، مواد معدنی، پروتئین ها و مواد ضروری دیگر وارد پوست سر می شود. در نتیجه گردش خون در پوست سر تقویت شده و فولیکول های مو جوانسازی می شوند که در نهایت منجر به تسریع رشد تارهای جدید مو میشود.
-
لیزر تراپی مو
یکی دیگر از روشهای تقویت مو لیزر تراپی یا لیزر سرد است که با سطح انرژی و جریان کم و اثربخشی بالا صورت می گیرد. در این روش، جراحی انجام نخواهد شد و به بافت و بازسازی ریشه مو و تقویت آن کمک میکند.
-
کربوکسی تراپی مو
با تزریق گاز کربن دی اکسید در ناحیه پوست سر، جریان خون افزایش مییابد و به این ترتیب رشد موها تحریک میشود. فرایند اکسیژنه شدن بافت، باعث رویش مجدد مو و بهبود سنتز کلاژن و پروتئین در اطراف فولیکول مو میشود.
-
مزونیدلینگ مو
در مزونیدلینگ مو، مقدار معینی از ویتامین ها، مواد معدنی و آمینواسیدها به لایه مزودرم پوست وارد می شود تا با این روش هم فولیکول های مو تقویت شوند و هم اینکه مواد مغذی موردنیاز به پوست سر برسد. همچنین با این روش گردش خون پوست سر بیشتر می شود و مواد مغذی بیشتری به تارهای مو می رسند.
-
میکرونیدلینگ مو
میکرونیدلینگ مو یک روش درمانی است که برای افزایش رشد موها و بهبود کیفیت موهای موجود استفاده میشود. در این روش، یک دستگاه کوچک به نام میکرونیدل که از سوزنهای بسیار نازک تشکیل شده است به پوست سر فشار میآورند و مواد مغذی مانند ویتامینها به پوست و موها تزریق میکنند.
پیشگیری از ریزش مو
- قبل از استفاده از هر نوع محصولات مراقبت از مو با متخصص پوست و مو مشورت نمایید.
- شستشوی سر باید مطابق با نوع مو و وضعیت پوست سر شما باشد. برای مثال پوست سر چرب نیاز به شستشوی بیشتری دارد.
- زمانی که موهایتان هنوز خیس است از شانه کردن و استفاده از سشوار خودداری کنید.
- از آسیب زدن به موهای خود با لوازم حالت دهنده حرارتی مانند اتو مو خودداری کنید.
- از رنگ کردن مو، دکلره کردن و سایر روشهای شیمیایی خودداری کنید
- برای جلوگیری از آسیب به ریشه مو از برسهایی که دندانه های نرم و انعطاف پذیر دارند استفاده کنید.
- سه تا چهار بار در هفته حداقل 30 دقیقه ورزش کنید. ورزش به کاهش سطح استرس و حفظ سلامت مو کمک می کند.
- با کمک متخصص تغذیه یک برنامه غذایی سالم و مقوی را برای خود تنظیم کرده و از آن پیروی کنید.
- برای لاغر شدن هرگز خود سرانه از رژیمهای غذایی نا متعارف و ناسالم پیروی نکنید؛ چراکه این رژیم های غذایی تأثیر مخربی بر سلامت پوست و مو دارند.
- استفاده از مکمل های ویتامین D و کمپلکس های B تحت نظر پزشک تأثیر مفیدی در تقویت فولیکول های مو و کاهش ریزش مو دارند.
در کلینیک پوست و موی بنیتا علاوه بر کاشت مو و کاشت ابرو سایر خدمات جوانسازی پوست ائم از تزریق بوتاکس ، تزریق ژل ، لیفت صورت با نخ و خدمات دیگر پوست با بهترین نتایج قابل انجام می باشد.
آدرس : اصفهان ، خیابان وحید ، چهارراه خاقانی ، ساختمان وحید ، طبقه 5 ، واحد 20
تلفن : 44441040درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
- مزوتراپی مو چیست عوارض ، مراقبتها ، مزایا ، کاربرد و هزینه تاریخ انتشار : 1402-11-22تاریخ بروز رسانی : 1402-12-22
- پی آر پی مو روشی موثر در رفع ریزش و رشد مجدد مو تاریخ انتشار : 1402-11-18تاریخ بروز رسانی : 1402-12-22
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .